torsdag 21. juni 2012

Workshop i Harstad 8-10 juni 2012

Hadde gleden av å lede en fotoworkshop i Harstad 8-10 juni.  Min gode venn Håkon Langmo fra Harstad kontaktet meg i våres med spørsmål om jeg ville holde en workshop  og det ville jeg selvsagt.

Tre intense dager med meget engasjerte og positive deltagere føyk avgårde.
Vi startet opp på fredag med teori og foredrag, gjennomgang av bilder deltagerne hadde med seg og bildeanalyse i plenum. 
På lørdag var vi ute lenge, været var ikke det aller beste, skiftende, men veldig kjølig, det var kun noen få plussgrader og regnet kom og gikk. Stemningen var derimot den beste og deltagerne lå strødd utover byparken eller stod med stativer og kameraer klint inntil veggene på en rusten container på en parkeringsplass i flere timer. Tror det var mange som lurte på hva som foregikk,  for de flotte mønstrene og krakileringen på avflasset maling og rust var ikke lett å se på langt hold. Når man først så dem var det vanskelig å løsrive seg.  Dette var en øvelse i å lete etter figurer og former og trene seg på komposisjon, forenkling og formidling. Veldig spennende !

Ellers ble det det bilder av blomster, sopp og lav, fugler og personer som kom seilende i vinsj ned i vannet, noe for en hver smak.
Etter en lang og kald økt ute bar det inn til datamaskinene, overføring, bearbeiding og gjennomgang av bilder tatt i løpet av dagen. Alle deltok og viste bilder og presenterete bilder mange av motiver de  før hadde forbigått i stillhet. Nå var det plutselig motiver over alt var det mange som uttrykte.

Deltagerne strevde litt med å finne det absolutt beste utsnittet, her var det mange muligheter.
På søndag bar det avsted til en spennende strand noen mil sør for Harstad. Her var det mye å finne, enten helt konkret sjø, strand, landskap eller mer abstrakt. Egentlig HELT måte å tilnærme seg motivene på som ved fotograferingen av deltajlene på containeren dagen før Det gjelder å lete etter opplevelse, gjennkjennelse, farger, form og mønster, trene seg i å plassere elementer inn i en ramme.  Vi var heldige med forholden, steinene var ennå litt våte etter regnet og fargene var mettede og sterke.

Mange flotte bilder ble foreviget og VELDIG engasjerte og lærevillige deltagere gikk senere på dagen gjennom bildene på nytt. Mye latter, smil og fornøyde ansikter å se.
Tiden går fort når man har det gøy, når man er i flyten, man tro man har holdt på i noen få minutter mens det i virkeligheten har gått mange timer, dette er kvalitetstid, dette er balsam for sjela.


Takk for en meget hyggelig og lærerik workshop, en spesiell takk til Håkon som pådriver og arrangør.
Håper på en gjentagelse neste år, dette ga mersmak !!


3 kommentarer:

 1. Selv takk. Det var en fantastisk gjeng vi hadde med oss. Helt supert.
  Dette får vi til neste år og.

  SvarSlett
 2. Spännande att ta del av fina bilder gillar speciellt formerna och färgerna.

  SvarSlett
 3. Containere er fine både utenpå og inni, enten deter mars eller juli. Blir kanskje med på ny workshop så småningom? Inspirasjon er alltid bra å få med seg mer av.
  Hilsen Unni

  SvarSlett