tirsdag 29. mai 2012


Fotokurs og fotoworkshops sommeren 2012


Det blir en veldig aktiv sommer med flere kurs og workshops enten alene eller sammen med andre dyktige fotografer og samarbeidspartnere.

Starter opp med den årlige mininworkshopen i regi av Oslo Kameraklubb:

Tirsdagsutflukt Workshop med Terje Skåre og Magnus Reneflot

Temaet for kvelden er "SPOR "

Oppmøte: klokken 18:00 i Strøget (passasjen mellom Storgata og Torggata).
Vi møtes på oppgitt sted etter fotografering, fra ca kl 20.00, for oppsummering.
Tirsdagutflukten er åpen for alle, ikke bare medlemmer i OKK. Det er en fin måte å bli kjent med nye fotovenner på. Utfluktene avsluttes ofte med tur på café, og er også en glimrende anledning til å ta bilder for deltagelse i klubbens konkurranser til høsten.
Alle fotointeresserte velkommen!


               Foto: Magnus Reneflot NN
__________________________________________________________________________________Workshop i Naturfoto med Magnus Reneflot
Harstad 8-10 Juni

Den velrenomerte naturfotografen Magnus Reneflot kommer til Harstad for å holde en inspirerende workshop i naturfoto helgen 8-10 Juni.
Reneflot er en premiert fotograf kjent for sine kreative bilder, han ser det andre lar være usett. Han er æresmedlem i BioFoto, landets største forening for naturfotografer både amatører og profesjonelle. Han har og så vært leder for Norske Naturfotografer, landets forening for profesjonelle naturfotografer.

Dette sier Reneflot selv om workshopen :

Hovedtemaer på kurset er : “Opplevelser” Lete, finne, gjengi og formidle opplevelser.

                                                                                                                               Foto: Magnus Reneflot NN

Et hvert fotografi starter med en observasjon, vi ser noe som trigger oss. Hva vi ser og hvordan vi ser, avslører hvem vi er, hva vi tenker, hva vi vil og hvordan vi handler.

Jeg tar for meg hele den fotografiske prosessen. Lære det tekniske med kamera, utnytte muligheter, lære å se, gjengi og formidle det du vil gjennom bildene dine. Bilder gir minner for livet, og det er lettere å fange “øyeblikket” med god kunnskap om fotografering.

Gjennom bildevisninger, diskusjoner, fordypning, praktiske øvelser og spennende oppgaver skal jeg inspirere deg til å åpne øynene for motiver du tidligere har gått forbi. Jeg skal lære deg tekniker som forenkler og forsterker utrykkene og som på beste måte gjengir hva du har sett og fotografert. Jeg vil inspirere deg til å se ting fra nye synsvinkler og jobbe med motivet til du er helt sikker på at det ikke kan gjengies bedre.

Jeg skal få deg til å tenke over hva du liker, hva du vil med bildene og hvem du fotograferer for. Vi skal ha det gøy, vi skal leke og vi skal også ha fokus på å skape bilder istedenfor å ta bilder. Workshopen er inndelt i teoretiske og praktiske deler. Alle deltagerne vil få tilbud om personlig veiledning ute og inne. Det blir løsning av oppgaver og gjennomgang av deltagernes bilder i plenum med engasjement og stor takhøyde.

Tema:
Å se - Hvem bestemmer - Motstand og nederlag - Utsnitt - Assosiasjoner - Synsvinkler - Fortolkning - Bli bevisst - Være tilstede med kropp og sjel - Forenkling

Kurset går over 3 dager med en varighet på 19 timers varighet. 3 timer Fredag, 8 timer Lørdag, og 8 timer Søndag.

Pris 2750,- pr. deltaker
Påmelding på mail til hakon.langmo@gmail.com eller telefon 95259063
Håkon Langmo


___________________________________________________________________________________


 Fotokurs På Siggerud 15-17 juni !


Gjentar suksessen med et nytt kurs på Siggerud.

 Foto: Magnus Reneflot NN

Hovedtema på kurset blir. ”Opplevelser”. Lete finne, gjengi og formidle opplevelser.
Kurset passer godt for alle som er glad i å ta bilder, fra nybegynnere, men også for folk med profesjonell erfaring. Jeg tar for meg hele den fotografiske prosessen. Lære det tekniske med kamera, utnytte muligheter, lære å se, gjengi og formidle det du vil gjennom bildene dine. Bilder gir minner for livet, og det er lettere og fange “øyeblikket” dersom du har mere grunnleggende kunnskap om fotografering.

Undervisningen blir teoretisk og praktisk med hovedvekt på praktiske øvelser og mye lek. Oppgavene blir utfordrende og morsomme. Du skal virkelig få brukt dine kreative evner.

Vi vil være ute hele dagen, uansett vær, med motiver som mål.  Vi vil arbeide med å se motiver og utnytte dem fotografisk.Vi skal sette av mye tid til å gjennomgå bilder og videoklipp på skjerm. Sammen skal vi diskutere ulike mulige innfallsvinkler og løsninger av dagens resultat.
Både på tur og samlinger vil jeg hele tiden være tilgjengelige for å kommentere, komme med ideer og hjelpe til med det fotografiske.

Jeg elsker å undervise i foto og er over middels engasjert.  Jeg har nærmere 40 års fartstid i bransjen bl. a nesten 30 år i Kodak Norge. Som profesjonell fotograf leverer jeg bilder til NTB/ Scanpix/Samfoto. Jeg er medlem av den profesjonelle foreningen for Norske Naturfotografer og æresmedlem i Biofoto som er Norges største fotoklubb med over 1300 medlemmer.Kurset går over 3 dager med en varighet på 18 timers varighet. 3 timer Fredag, 8 timer Lørdag, og 7 timer Søndag.

Pris 2250,- pr. deltakerPåmelding
Fotograf Magnus Reneflot. mobil 99 62 38 14 eller mail: magnus@reneflot.no

 Foto. Magnus Reneflot


 Noen tilbakemeldinger fra vårens kurs som jeg holdt sammen med fotograf Stig Børre Elvegård.

"Deltok på Magnus Reneflot og Stig Børre Elvegård sitt fotokurs på Siggerud
helgen 23-25 mars. Dette var et virkelig inspirerende kurs!! Kursledelsen
har en unik evne til å se muligheter og motiver, samt motivere og
engasjere sine medmennesker!
Billedgjennomgåelsene var konstruktive og lærerike. Virkelig nyttig – og
spennende!
Kan anbefales på det varmeste! Et skikkelig løft i (foto-)hverdagen!


Du / dere insiprerer og oppmuntrer tilFOTOGLEDE!, kreativitet og nysgjerrighet!
Du/dere hadde også stor "takhøyde". For meg er det i alle fall viktig.
Tørre å komme ut med bildene. Det er jo viktig for å kunne lære og
forbedre seg. Det kurset var SÅ BRA!!!

Skal ha ferie i mai. Gleder meg hemningsløst til å gå ut fotografere etter
"Magnus-metoden"!!

Erika Leslie
"Det var nogle fine fotodage, og jeg blev vældig inspireret af mødet med dig. Dit humør, din glæde, din kreativitet og, naturligvis, dine enestående fotografiske evner smitter! Mit hoved bobler så sandelig, og jeg ser frem til at tage på fototur med min ven, Jesper Tønning, i næste uge. Nu mangler jeg bare en makro, men jeg låner/lejer mig frem... Det gav mig stor lyst til mere makro at låne din fine 200mm. Tak for det! "Jon Geriche Detlefsen
Journalist & nature photographer
+45 22 76 87 34
www.geriche.dk/gericheimagesblog
jondetlefsen@gmail.com


 __________________________________________________________________________________


Fotokurs på Sota Sæter

28 juni - 1 juli

7510/12
Sammen med fotografene Espen Bratlie og Magnus Reneflot utforsker vi verden sett gjennom kameralinsen. Kurset forutsetter at man har grunnleggende kunnskaper om sitt eget kamera. I tillegg til bildeteknikk og kameraforståelse, vil det bli mye fokus på formidling av opplevelser, stemninge og natur. Kurset passer for både de med liten erfaring og de som anser seg som viderekommende. Kurset holdes på Sota Sæter i Breheimen. 


 Foto: Espen Bratlie

 Foto: Espen Bratlie
 Foto: Espen Bratlie
 Foto: Espen Bratlie
Foto: Espen Bratlie- Fast opphold på Sota Sæter i 4 dager
- Kurs i vakre og frodige omgivelser
- Oppleve naturen gjennom kameralinsen


Påmelding og mer informasjon:


http://www.dntoslo.no/activity.php?ac_id=39851


Tilbakemelding fra en deltager på kurset på Sotaseter juni 2011:
"Fotokurset ga meg mye ny informasjon. Kurslederne var fantastiske. Vi holdt på helt til sent på kvelden, både før og etter middag . Fikk mye for pengene”

__________________________________________________________________________________Fotokurs på Nørdstedalseter, 13-16 år

9409/12
foto: Kjell HertaasLyst til å lære å fotografere? 
Fotografering er en hobby som bare blir mer morsom etter hvert som man lærer håndverket. På dette kurset legger vi imidlertid ikke opp til å fokusere på utstyret, men på motivene. I fjellet rundt Nørdstedalseter i Breheimen kryr det av gode, spektakulære motiver. Her lærer du fotografering på en aktiv måte.


http://www.dntoslo.no/activity.php?ac_id=27502
Foto: Magnus Reneflot NN
  Bilde fra et tidligere kurs, dette bildet vant forøvrig prisen " Årets Nordiske turbilde " i konkurransen " Nordic Nature Photo Contest " i regi av tidsskriftet Natur og Foto

 

 

 


2 kommentarer:

 1. Herlighet for en aktivitet :D

  Men det er godt at din enorme kapasitet både som inspirator og formidler kjem andre til gode - dei har mykje godt i vente dei som stiller ;))

  Lykke til og riktig god sommer!

  SvarSlett
 2. Hoi, hvor du står på!! Bra! :) Vi får ta oss en fototur til høsten,
  våren ble litt travel hos meg. Lykke til med kursene!

  Jeg har utrolig stor sans for bilde nr3, det har bare vokst hos meg
  siden sist jeg så det! Var sikkert litt mye å tenke på da ;)

  SvarSlett