fredag 24. juni 2011

Spennende fotojakt !

Denne uken fikk jeg gleden av å være med min gode venn Øystein Søbye på tur for å se etter og ta bilder av Bever. Det ble en flott opplevelse, fotojakt av beste sort, her gjaldt det å bruke øyne og ører og ikke minst være tolmodig.  Vi så ikke mange bevere de første timene, fikk ett og annet uskarpt bilde på langt hold og jeg gikk utfra at det ikke ble med det, inntil Øystein plutselig sa, se der inne på bredden.  
I varmt gyldent kveldslys satt det en stor bever, sannsynligvis en gammel hann og knasket på noe ormegress.
Den brydde seg ikke om oss idet hele tatt. Selv om det var fint lys var det ikke mye lys. Med 300 mm + 2x converter var lukkertiden 1/320 sek bl 5,6  og 3200 iso. Det var bare å la motoren gå, skulle ønske jeg hadde hatt 300 VR, det hadde hjulpet godt, men ble da noen skarpe bilder innimellom.
Vår nysgjerrige kamerat krabbet etterhvert opp på bredden og ble stående på kanten å studere oss, lurer på hva han tenkte, kunne nesten høre at det knaket i hjernen hans. Etter hvert ristet den seg litt, vandret inn i skogen hvor den fortsatte å knaske på ormegress. Takk til Øystein for en stor opplevelse.
4 kommentarer:

 1. Høres ut som en stor opplevelse.
  Selv om det var fotografiske utfordringer, fikk du noen bra bilder ganske tett innpå.

  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!
  Stein

  SvarSlett
 2. Jammen kom du tett på beveren her Magnus. Fine bilder, likte godt nummer to med punkesveis :-)

  SvarSlett
 3. Herlig krabat - og kjempefine bilder!

  SvarSlett
 4. Så flotte beverbilder... treern var morsom.

  SvarSlett