tirsdag 20. april 2010

Blåveis

April er blåveistid !

Vi har alle våre vaner og ritualer. Når våren kommer synes jeg det er noe helt spesielt å komme seg ut i skogen å se etter Blåveis. Har tatt bilder av denne planten hvert år, det er ikke "årntli" vår før bilder av den er lagret på minnebrikken.  I gamledager, da vi fotograferte med noe som het film, var det en veldig utfordring å gjengi fargene på blomsten korrekt. Et firma som het Kodak ( som jeg jobbet for i nesten 30 år, forventer ikke at dere vet hva de holdt på med)  hadde en filmtype som het Ektachrome 100 N, blåveisfilmen. Den var en ener som mange sverget til !
For noen dager siden var jeg på plass igjen, krypene rundt på bakken i edelløvskogen. Været var deilig, det var varmt og godt, jeg lå i gummibukser og regnfrakk langflat på magen, for i denne skogen er det mye FLOTT, noe jeg ikke ønsker å bli bitt av. Så flere flott som krøyp på jakke, blader og blomster. Vær forsiktig om dere legger dere til i skogen på steder det er mye hjortevilt, her kan dere bli bitt. Sjekk kroppen godt etterpå, har venner som har hatt mange ukers opphold på sykehus etter å ha blitt bitt av disse krypa.
Det ble nok engang mange bilder,  mange bomskudd, og noen få gode bilder. Mest av alt var det en nytelse å være ute, kjenne solen varme, kjenne lukten og høre lydene av våren.


6 kommentarer:

 1. Spennende blåveisbilde med knæsje farger! Men jeg liker også de neste to, spesielt det første av demses. Det er vel en blåves som lurer bak som gjør det så bra... :) Synes også det var en veldig fin, småartig og god tilhørende bildetekst.

  Jeg er vel en av dem som kun har fotografert digitalt, men som ønsker å lære meg det analoge... -Og jeg er vel også en av dem som kun har lett etter hvitveis om våren fordi blåveisa var kun lokal under altanen vår :) Og i Finnmark så finnes ikke hvitveis, så jeg må nok få den tilsendt i posten for å få riktig vårstemning.

  God natt Magnus!

  SvarSlett
 2. Skikkelig tøft det øverste bildet! Helt ville farger, men det funker. Absolutt et blåveisbilde man legger merke til, og antakelig husker en stund.
  Liker veldig godt det siste bildet ditt. Masse linjer og mønstre, og fargene er perfekte sammen.

  SvarSlett
 3. Skikkelig flotte bilder alle tre :) ..og fin tekst til har du også :D

  Savner blåveis......så jeg får vente på de første av andre arter!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger om tekst og bilder. Det setter jeg STOR pris på.

  SvarSlett
 5. Hei Magnus!

  Herlig og innholdsrik tekst Magnus! 30 år for Kodak!? Hmm...Ja, diastiden/film føler jeg forsatt ligger i meg som et godt minne!! Har fortsatt noen filmer i frysen; Kodak 400 TX og Tmax 100!! Er de fortsatt brukbare!?
  Ellers gikk det mye i Velvia 50 og 100 samt Sensia 200 or 1600!:) Beklager men det ble mer Fuji enn Kodak!:)

  Her ble jeg litt nostalgisk kjenner jeg!:)

  Flotten kan være plagsom og har mye av den på hytta i Sandefjord. Barna har fått det opptil flere ganger uten foreløpig allergiske reasksjoner. Pussig jeg som krabber mye i skog og mark, har ikke blitt bitt....enda..!

  Har/tar masse macrobilder og har også blåveisen som et kjærkommen vårtegn og motiv! Ja, det gir deg en egen stemning!!

  Nr: 1 og 2 har herlige farger, mønstre og utsnitt. Blåveisbildet blir bedre og bedre når jeg ser det. Det må modnes for i diastiden hadde jeg sett på dette som misslykket...hvis du forstår?!

  Gleder meg til helgen. Se om jeg kan finne noe macromotiv!!:)

  Mvh Svend

  SvarSlett